AVON

czwartek, 22 marca 2012

What's for dinner, honey?


Dziś podzielę się z wami przepisem na jedno z moich ostatnich odkryć :)
Muszelki, bo tak się ten przysmak nazywa, są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Od czego zaczynamy?
W garnku gotujemy posoloną wodę i dodajemy łyżkę oleju.
Po zagotowaniu wrzucamy 15 sztuk makaronu w kształcie muszli.
Gdy makaron się ugotuje - odcedzamy, płuczemy w zimnej wodzie i zostawiamy na sitku

Pora na farsz.
 Podwójną pierś z kurczaka drobno kroimy w kostkę.
Solimy, przyprawiamy i smażymy na oleju.
30 dkg pieczarek również drobno kroimy. Dodajemy do nich drobno pokrojoną cebulę i smażymy na maśle roślinnym.
Wszystko mieszamy z kurczakiem i dodajemy pół śmietankowego serka Almette.
Mieszamy.

Co dalej?
Do naczynia żaroodpornego wlewamy cały słoik sosu bolognese.
Muszelki nadziewamy farszem i układamy w naczyniu.


Posypujemy je startym żółtym serem...


Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy je przez 15 min w 200 stopniach.


Gotowe ! :)


Bon Appetit :)

Pozdrawiam 
Carla


4 komentarze:

  1. Aż ślinka leci,pysznie wygląda musze wypróbować;

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakuje jak wygląda :) Jest pyszne ! Polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. POLECAM!!!! PYSZNOŚCI..... SIS :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Już czuję jak ładnie pachnie :))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...