Dziś podzielę się z wami przepisem na jedno z moich ostatnich odkryć :)
Muszelki, bo tak się ten przysmak nazywa, są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Od czego zaczynamy?
W garnku gotujemy posoloną wodę i dodajemy łyżkę oleju.
Po zagotowaniu wrzucamy 15 sztuk makaronu w kształcie muszli.
Gdy makaron się ugotuje - odcedzamy, płuczemy w zimnej wodzie i zostawiamy na sitku
Pora na farsz.
Podwójną pierś z kurczaka drobno kroimy w kostkę.
Solimy, przyprawiamy i smażymy na oleju.
30 dkg pieczarek również drobno kroimy. Dodajemy do nich drobno pokrojoną cebulę i smażymy na maśle roślinnym.
Wszystko mieszamy z kurczakiem i dodajemy pół śmietankowego serka Almette.
Mieszamy.
Co dalej?
Do naczynia żaroodpornego wlewamy cały słoik sosu bolognese.
Muszelki nadziewamy farszem i układamy w naczyniu.
Posypujemy je startym żółtym serem...
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy je przez 15 min w 200 stopniach.
Gotowe ! :)
Bon Appetit :)
W garnku gotujemy posoloną wodę i dodajemy łyżkę oleju.
Po zagotowaniu wrzucamy 15 sztuk makaronu w kształcie muszli.
Gdy makaron się ugotuje - odcedzamy, płuczemy w zimnej wodzie i zostawiamy na sitku
Pora na farsz.
Podwójną pierś z kurczaka drobno kroimy w kostkę.
Solimy, przyprawiamy i smażymy na oleju.
30 dkg pieczarek również drobno kroimy. Dodajemy do nich drobno pokrojoną cebulę i smażymy na maśle roślinnym.
Wszystko mieszamy z kurczakiem i dodajemy pół śmietankowego serka Almette.
Mieszamy.
Co dalej?
Do naczynia żaroodpornego wlewamy cały słoik sosu bolognese.
Muszelki nadziewamy farszem i układamy w naczyniu.
Posypujemy je startym żółtym serem...
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy je przez 15 min w 200 stopniach.
Gotowe ! :)
Bon Appetit :)
Pozdrawiam
Carla
Aż ślinka leci,pysznie wygląda musze wypróbować;
OdpowiedzUsuńSmakuje jak wygląda :) Jest pyszne ! Polecam :)
OdpowiedzUsuńPOLECAM!!!! PYSZNOŚCI..... SIS :D
OdpowiedzUsuńJuż czuję jak ładnie pachnie :))
OdpowiedzUsuń